Ljungbybo dömd till fängelse efter att ha sålt alkohol till ungdomar

En 51-årig man från Ljungby dömdes idag till ett och ett halvt års fängelse efter att han sålt alkohol till ungdomar i sin villa.

Polisen slog till mot mannens bostad den 11:e november i år efter att de fått in anonyma tips från allmänheten om att 51-åringen sålde alkohol till ungdomar. I villan hittade polisen då hundratals liter starköl, sprit och vin, inköpt i Tyskland.

Under utredningens gång fann polisen sen fler och fler kunder. Nästan alla som köpt alkohol är under 18 år och fyra av de som hörts av polisen är bara 14 år gamla. Och alla har de berättat hur det bara varit att ringa till mannen och beställa alkohol. En stund senare åkte de hem till honom,  hämtade alkoholen och betalade.

51-åringen erkände genast försäljningen och förklarade att han gjort det för att tjäna extra pengar. Åklagaren Johnny Philipsson åtalade mannen för att ha sålt nära 6000 liter öl, vin, sprit och alkoläsk, vid 400 tillfällen. Philipsson ansåg att brotten var grova, dels på grund av den omfattande mängden alkohol, dels på grund av att 51-åringen riktat in sig på att sälja till ungdomar.

Och även Växjö tingsrätt anser att brotten är allvarliga och 51-åringen dömdes idag till ett och ett halvt års fängelse, för grov smuggling och olovlig försäljning och innehav av alkoholdrycker.

51-åringens advokat Sven Bünger säger att det här var ett väntat domslut men att han och 51-åringen ännu inte har bestämt om de ska överklaga.

51-åringen före detta fru stod också åtalad för att ha hjälpt till att smuggla in och sälja alkoholen. Hon dömdes av Växjö tingsrätt till en månads fängelse.