Brännskadad Växjökille har kämpat sig tillbaka och ser med nya ögon på livet

Joel Edvinsson brännskadades svårt vid en olycka på Fagrabäckskolan i Växjö för snart fem år sedan. Vägen tillbaka har varit lång med ett flertal operationer och år av sjukgymnastik.

Joel Edvinsson är nyss hemkommen från Nya Zeeland, tre månader i solen på egen hand långt ifrån det kalla Sverige. En belöning efter år av hård träning och ett flertal operationer.

Olyckan är inte längre lika närvarande, den som sekundsnabbt förändrade livet för Joel och hans familj.

Joels fleecetröja fattade eld den där dagen för snart fem år sedan, när han testade en tändare på toaletten på skolan. Han blev så svårt brännskadad att hans mamma bara kände igen händerna på sin son första gången hon såg Joel på lasarettet efter olyckan.

Men huden i Joels ansikte har läkt och om ett halvår väntar den sista operationen för att återställa huden på överkroppen.

Det har varit en svår resa, men inte utan både ljus- och vändpunkter. Idag säger Joel att han känner sig som villken ung man som helst, men med nya lärdomar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".