Växjöläkare hjälper jordbävningsdrabbade i Pakistan

Pensionerade läkaren Gunnar Hagberg från Växjö är sedan några månader tillbaka på plats i det jordbävningsdrabbade Pakistan. Han jobbar som kirurg på ett fältsjukhus i norra delen av Pakistan, i närheten av bergen och Kashmirområdet som drabbades mycket hårt.

Hittills visar de officiella siffrorna att jordbävningen orsakat 73 000 döda, 69 000 skadade och gjort över 3,5 miljoner människor hemlösa. Gunnar Hagberg säger till Sveriges Radio Kronoberg att behovet av läkarvård stillats något, men att pakistanierna fortfarande behöver vatten, mat och varma tält för att klara vintern.

Det är åttonde gången som Gunnar Hagberg reser iväg för att bidra med sin läkarhjälp, så han är något av en veteran i sammanhanget. Om några veckor bär det av hemåt till Växjö igen. Och nu börjar en ny fas för hjälparbetet, där pakistanierna själva måste vara så delaktiga som möjligt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".