Den mördade var en man - låg inlindad i emballage

Det lik som hittades i en lägenhet i Vislanda natten till tisdagen var en man och den döde har utsatts för våld med ett trubbigt föremål mot huvudet. Det står klart sen rättsläkaren undersökt kroppen.

Att polisen på tisdagen inte kunde säga vilket kön kroppen hade, berodde på att kroppen packeterats. Stefan Karlsson på Kronobergspolisen är förundersökningsledare:

- Han låg i ett emballage, och rättsläkaren tog bort det först idag, säger Stefan Karlsson till SR Kronoberg.

I lägenheten där kroppen hittades bor en 39-årig man från Swinoujscie i norra Polen. Men i lägenheten bor också en annan man. Polisen vet inte vem han är.

- Men han är kamrat till 39-åringen och kommer troligen också från Polen, säger Stefan Karlsson.

Det var natten till tisdagen som 39-åringens arbetsgivare och arbetskamrater larmade polisen. 39-årigen hade inte dykt upp på jobbet och de hade då gått hem till honom och försökt ta sig in i hans lägenhet. Och i lägenheten hittade polisen då ett lik. Vem den döde är vet polisen fortfarande inte, men klart är att det är en man och att han utsatts för trubbigt våld mot huvudet.

Den 39-årige mannen som hyr lägenheten arbetade på ett litet företag i Vislanda. Mannens arbetsgivare ville på onsdagen inte alls kommentera det som hänt.

Om det nu är den 39-årige lägenhetsinnehavaren som hittats mördad, så kan han ha varit död sen torsdagen den 22:a december. Det var då som någon såg honom för sista gången. Polisen har också varit i kontakt med 39-åringens anhöriga i Polen, inte heller de har hört av honom sen dess. Och grannar som Sveriges Radio Kronoberg pratat med säger att de känt en stank från lägenheten i flera dagar.

Polisen har säkrat vissa spår i lägenheten som nu skickats för analys. Polisen vill också få tag i människor som kan ha information om mordet. Och de letar även intesivt efter den andre mannen som bott i lägenheten.

- Vi samarbetar med myndigheter i Polen, säger Stefan Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".