200 miljoner till Klippan efter nyemission

Papperstillverkaren Klippan tillförs omkring 200 miljoner kronor genom den nyemission som nyligen genomförts. Klippan har under flera år haft ekonomiska problem på grund av vikande försäljning och överkapacitet.

Företaget har därför beslutat att lägga ner verksamheten i Mölndal och flytta viss produktion till bruken i Klippan och Lessebo.

VD i Klippan Thomas Billing säger i en kommentar till att nyemissionen nu blivit fulltecknad, att man nu kan avsluta det pågående omstruktureringsarbetet av företaget. Och att det i sin tur lägger grunden för resultatförbättringar under kommande år.

I somras inleddes en rekonstruktion av företaget, som inställde betalningarna. En ackordsuppgörelse med fordringsägarna godkändes i november av Mölndals tingsrätt.

För årets första nio månader redovisar Klippan en förlust på 254,9 miljoner efter finansnetto, jämfört med en förlust på 70,5 miljoner motsvarande period 2004.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".