Raketolycka i Markaryd - i övrigt lugn nyårsnatt i länet

En 31-årig man skadades lindrigt i handen, då han sköt av en fyrverkeripjäs på en nyårsfest i Markaryd. Han fördes till Ljungby lasarett. Nyårsfirandet i länet har i övrigt gått relativt städat till, men polisen har trots det haft fullt upp.

Det var ganska lugnt fram till tolvslaget, sen drog arbetet igång för polisens del, enligt Birgitta Fast, vakthavande befäl vid Kronobergspolisen.

Det har förekommit stök i hela länet. Polisen har åkt på ärenden i Växjö, Ljungby, Alvesta, Moheda, Strömsnäsbruk och Älmhult.

Det handlar inte om några grövre brott, som till exempel misshandel, men däremot har många rattfyllerister kört runt på vägarna. En kvinna krockade med en plogbil på länsväg 122 vid Nöbbele, vid halvtre-tiden natten till nyårsdagen. Både den kvinnliga föraren och en passagerare fördes till lasarettet i Växjö med lindriga skador. Plogbilsföraren klarade sig utan skador.

Det har också förekommit smågruff som knuffar och liknande, framför allt i parrelationer. Men inga fall av misshandel har anmälts, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".