TAIF i akut kris

Hockeyklubben Tingsryds AIF är i akut ekonomisk kris. Föreningen har idagsläget så lite pengar, att man kanske inte ens kan slutföra den pågående säsongen i division 1.

- Det beror på hur våra intäkter blir framöver, säger Tommy Palmér, ordförande i TAIF till SR Kronoberg.

- Vi ska betala skatter, löner och leverantörsfakturor. Och tittar vi på det har vi inte pengar till det i nuläget, fortsätter han.

Olika aktiviteter ska nu rädda den akuta situationen i hockeyklubben. Exempelvis ska sponsorer som ligger efter med betalningarna stötas på genom nya fakturor.

Annars har det sett ut som om Tingsryds AIF har klarat den svåra situationen efter skatterazzian för fyra år sedan. Men vikande publiksiffror och allt större svårigheter att locka sponsorer är nu de största anledningarna till att föreningen inte har pengar nog till sina utgifter.

Och Tommy Palmér är orolig inför framtiden.

- Ja, det är klart. Vi har dåliga publiksiffror och det är många som slåss om sponsorpengarna i den här lilla kommunen, så man måste ta sig en funderare på hur framtiden ska se ut, avslutar Palmér till SR Kronoberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".