Inga akutinsatser från kommunen för att rädda Taif

Sponsorer och supportrar får själva rädda krisdrabbade hockeyklubben Tingsryds AIF. För kommunen säger nej till ekonomiska akutinsatser.

Lagt kort ligger. Det är Tingsryds kommuns besked till hockeklubben TAIF som larmat om ekonomisk kris.

- Några akutinsatser för att hjälpa klubben att reda ut ekonomin är det inte tal om, säger kommunens kultur- och fritidschef Stefan Johansson.

Men hockeyklubben Tingsryds AIF är en kommunal angelägenhet. Så även om det inte är tal om några akutinsatser från kommunens sida så har klubben knappast övergivits av kommunen. Det framgår av det avtal som Taif och Tingsryds kommun nyligen skrev på under hösten.

Avtalet innebär bland annat sponsorintäkter på 160 000 kronor per säsong och att kommunen betalar halva tränarlönen genom att köpa en halvtids lärartjänst till hockeygymnasiet, sammantaget motsvarar det här runt 360 000 kronor.

Dessutom tog kommunen över det slitiga och kostsamma ansvaret för driften och underhållet av ishallen nu vid årsskiftet, något som innebär en ökad kommunal kostnad på 225 000 kronor per år.

Men klubbens ekonomi går trots det här inte ihop sig. Så nu är det upp till sponsorer, supportrar och Tingsrydsbor i allmänhet att rädda klubben. Det krävs upp mot 400 000 kronor för att klara den akuta likviditetskrisen, enligt TAIF:s ledning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".