"Jag tycker allt bättre om Lars Ohly"

Växjövänstern och de så kallade förnyarna hotade förra veckan att avgå om de inte fick igenom sina krav under helgens kongress.

Men trots att de blev helt överkörda under kongressen, och partiets valplattform fokuserar mycket på staten, så stannar de kvar.

- Lars Ohly visade på kongressen att alla i partiet har rätt att framföra olika åsikter, därför stannar jag kvar, säger Vänsterpartiets gruppledare i Växjö Örjan Mossberg.

De så kallade förnyarna i Vänsterpartiet, där de flesta i vänstern från Växjö ingår, fick inte igenom några krav av större betydelse under helgens kongress.

Bland annat står det nu i valplattformen att det ska skapas 200000 nya jobb inom den offentliga sektorn, men inga inom den privata, som förnyarna vill.

Dessutom står det att privata daghem, bussar och vårdcentraler ska återtas av samhället. Det här är alltså en fokusering på staten som förnyarna inte vill ha.

Och Örjan Mossberg sa förra veckan i programmet Kronoberg direkt att om de så kallade förnyarna blev överkörda när valplattformen skulle utformas, då skulle han lämna vänsterpartiet.

- Jag menade det säkert, men jag kan ha spetsat till mina uttalande något, säger Örjan Mossberg på måndagen.

Örjan Mossberg var också en av dem som i lördags valde att inte rösta på Lars Ohly som partiledare. Men det var, säger han idag, för att Ohly inte ska känna sig alltför säker i sin roll som ledare.

- Jag tycker bättre och bättre om Lars Ohly, han uttrycker sig på ett bra sätt numera, säger Örjan Mossberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".