Växjö Queens utan chans mot Norrköping

Trots en lång, ny spelare, hade Växjö Queens inhgen möjlighet att vinna mot gästande Norrköping i Damligan i basket. Norrköping vann med 73-59, men ledningen var betydligt större under matchen.

Redan från första anfall visade Norrköping bättre skärpa och bättre försvarsspel. Det innebar att man också hade kommandot i poängprotokellt hela matchen. Växjö var nästan ikapp vid 17-18 men från och med andra halvan av matchen drog Norrköping stadigt ifrån. Vi ett tillfälle var lednigen så stor som 70-45, alltså 25 poäng. I vanlig ordning var det tredje fjärdedelen av matcnen som var Växjö Queens svaghet.
En lång spelare har stått på Växjölagets önskelista i månader, nu provades en av två nya, långa spelare, Slavica Milovic. Hon visade hygglig kapacitet under korgarna och hann med sex poäng, men rörelsemässigt har hon en hel del att träna på.
Nikki Weddle gjorde flest Växjöpoäng, 14, men svarade för en rad missar dessutom. Maria Johansson, 12 poäng, den som höll bästa framåt. Men frapperande många missade straffkast från Växjö sida i den här matchen, missarna motsvarade ungefär storleken i förlusten. Å andra sidan luftade Norrköping några av sina mindre och mer orutinerade spelare mot slutet, då Växjö knappade in en del.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".