Rensning av vägarnas sidoområden ska minska olyckorna

Det sker allt fler singelolyckor på vägarna i Kronobergs län. För att minska riskerna för olyckor och även mildra de olyckor som sker håller Vägverket på att se över vägarnas sidoområden. Bland annat ska väg 25, och sträckan mellan Hovmantorp och Lessebo, ses över. Stenar, stubbar och grenar plockas bort för att få en så plan yta som möjligt bredvid vägarna.

Vägarnas sidoområden kan vara skillnaden mellan liv och död. Under de senaste åren har allt fler singelolyckor inträffat på våra vägar och med allt högre hastigheter har också singelolyckorna med dödlig utgång ökat.

Vägverket har under förra året satsat på att rensa sidoområdena runt vägarna i länet. Det ska inte finnas något som sticker upp ur marken mer än 10 centimeter, till exempel stubbar eller stenar inom ett område på runt 8 meter från vägen. Framöver ska Vägverket se över sidoområden mellan Hovmantorp och Lessebo, och mellan Kosta och Mugglehult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".