Carro missar VM - ställer in hela inomhussäsongen

IFK Växjös friidrottsstjärna Carolina Klüft väljer att stå över hela inomhussäsongen på grund av en tidigare skada. Och hon missar därmed även inomhus-VM i Moskva.

Men tränaren Agne Bergvall tonar ner allvaret i situationen.

- Det är inget speciellt som har hänt, men kroppen svarar inte riktigt som man tänkt sig, säger han.

I ett pressmeddelande skriver Carolina Klüft att hon är skadefri för tillfället, men att skadekänningar på baksidan av låret under vintern gör att planeringen måste göras om.

”Jag har fått två kramper i vänster baksida, på två olika ställen. Det har tvingat mig till vila, uppbyggnad och återhämtningsveckor vilket givetvis har förstört min planering. Jag är skadefri just nu men väljer ändå att avstå den kommande inomhussäsongen. Risken att jag drar på mig fler småskador är för stor och dessutom har jag tappat många viktiga pass vilket gör att jag inte känner mig hundra procent förberedd”, säger Klüft i ett pressmeddelande.

Och därmed blir det heller inget deltagande för Carolina Klüft i inomhus-VM i Moskva i mars.

- Hon har kört fulla säsonger sedan 2001, både inom- och utomhus, och någon gång måste man ju hämta sig, säger tränaren Agne Bergvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".