Ungt par misstänks för barnmisshandel

Ett ungt par från länet misstänks för att ha misshandlat sitt spädbarn. Och barnet har omhändertagits av de sociala myndigheterna.

Det var socialtjänsten som anmälde föräldrarna till polisen och i fredags beslutade åklagaren Anna-Karin von Schoultz att anhålla dem. 

Föräldrarna kommer ursprungligen från en annan del av Sverige men bor sen en tid tillbaka i Kronobergs län. Mamman är under 18 år gammal, pappan är 19 år. Båda nekar till att dom slagit sitt spädbarn.

Barnet har läkarundersökts, men vilka skador barnet hade vill åklagaren Anna-Karin von Schoultz inte berätta, inte heller om misshandeln pågått under lång tid.

Föräldrarna har nu släppts på fri fot, men de är fortfarande misstänkta för misshandel mot barn. Och barnet har enligt uppgift till Sveriges Radio Kronoberg omhändertagits av de sociala myndigheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".