Kall väntan utanför låst flygplats

Resan till värmen började med rena köld-chocken för närmare 30 resenärer i Växjö i söndags.
De fick vänta i omkring en kvart efter utsatt öppningstid klockan tre, innan dörrarna låstes upp på flygplatsen.

När dörrarna väl öppnades vid exakt arton minuter över tre på söndagseftermiddagen stod runt 30 personer och huttrade vid entrén. Men enligt flygplatschefen Jan Fors så handlar det inte om 18 minuters försening av öppnandet, utan bara tre minuter.

Står fel
På skylten står det nämligen att terminalen öppnar 15.15 på söndagar. Däremot öppnar cafeterian inne i vänthallen klockan tre enligt skylten, men det är fel, erkänner Jan Fors. Informationen är alltså något rörig.

Kom i tid
På Smaland airports egen hemsida uppmanas charterresenärer att komma två timmar före avgång. I Tomas Lindbergs fall skulle han alltså ha bankat på dörren redan vid tjugo över två. Något som i så fall hade blivit en ännu kallare upplevelse för honom.

Flygplatschefen Jan Fors säger att han har förståelse för att det var väldigt kallt i söndags, men att man anpassar tiderna efter flygbolagens önskemål, framför allt dem som har hand om incheckningen.

Varmt nu
Efter den köldslagna skräckupplevelsen utanför flygplatsen i Växjö, så har Tomas Lindberg det i alla fall riktigt varmt och skönt i Bangkok just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".