Queens sparkar tränare

Basketlaget Växjö Queens sparkar sin tränare Mattias Lundgren. Istället tar lagets assisterande tränare Boro Nikolinovic över som A-lagstränare. Dessutom lämnar nyförvärvet Slavica Milovic efter misslyckade insatser och relationsproblem.

- Det kan nog vara så att tjejerna har hört på Mattias röst lite för länge nu, säger Jan Nilsson, ordförande i Växjö Queens.

Det var efter storförlusten mot Sundsvall i lördags med 76-99 som föreningen kände sig tvungna att göra en förändring i laget. Queens har hittills bara vunnit två av 16 matcher den här säsongen och ligger näst sist i tabellen.

- Först blev jag alldeles tom, men jag accepterar beslutet eftersom jag vill klubbens och lagets bästa, säger sparkade Mattias Lundgren till SR Kronoberg.

Men det återstår att se vad tränarbytet kan åstadkomma. Queens har en tunn trupp efter att danskan Sussie Kruuse tog en time-out och i går blev det klart att det senaste nyförvärvet Slavica Milovic från Serbien flyger hem i dag efter misslyckade insatser och relationsproblem, som sportchefen Jan Nilsson kallar det, med de övriga spelarna.

Men lagkapten Maria Magnusson tror att tränarbytet kan innebära en nytändning, även om hon inte är helt säker på Boro Nikolinovics kapacitet.

- Han har varit väldigt anonym hittills, säger hon till SR Kronoberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".