Sextrakasserade kvinnor i rätten

På onsdagen inleddes rättegången mot en 45 åring man från Växjö som under flera år trakasserade ett stort antal unga kvinnor med hundratals sexbrev och porrbilder.

När rättegången inleddes på onsdagen i Växjö tingsrätt ställdes kvinnorna för första gången öga mot öga mot mannen som misstänks ha ofredat dem.
- Det var nervöst men ändå skönt att få en bild av vem det var som gjort det här. Jag tyckte han var obehaglig, säger Hanna Brentel som är en av 21 kvinnorna som är kallade att vittna.

Sexleksaker
Hon har fått både brev med sexuellt innehåll och sexleksaker skickade till sig. Under tiden trakasserierna pågick var Hanna Brentel rädd och vågade inte vara ensam.
- Under tiden det pågick påverkade det mig mycket. Jag var aldrig ensam hemma eller gick någonstans på egen hand. Och sen misstänkte jag i stort sett alla män, säger hon.

Erkänt
Den 45-årige mannen från Växjö har erkänt och är åtalad för sexuellt ofredande i sammanlagt 88 fall.  
Rättegången beräknas pågå under fem dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".