"Ja" till Norrtullsled

Bygget av den omdiskuterade Norrtullsgatan i Växjö har nu fått klartecken från högsta instans - regeringen - som nu slutgiltigt prövat frågan.

Därmed har överklaganden från flera bostadsrättföreningar avslagits. De har protesterat mot att Norrtullsgatan medför bland annat ökat buller, sämre luftkvalité och att det förstör ett kulturområde.
- Jag är förvånad över att våra politiker har tillstyrkt detta eftersom att det är ett kulturområde. Det är ett av Växjös få kulturområden som finns kvar. säger Helny Petersson som bor i området.

Kommunalråd
Diskussionerna om en ny trafikled som ska avlasta Linnégatan har pågått under flera decennier. Och det har blivit en segdragen process.
Men nu har alltså regeringen beslutat att leden får byggas. Det glädjer kommunalrådet Charlotta Svanberg (s):
- Jag är glad över beskedet. Vägen är viktig ut både trafiklösningsysnpunkt och miljösynpunkt, säger hon.

Oklart när
Vägen kostar tio tals miljoner att bygga och kan komma igång så snart kommunfullmäktige i Växjö fattat det slutgiltiga beslutet, när det blir är ännu inte klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".