Södra stäms på över 3 miljoner

Skogskoncernen Södra har nu återigen fått en stämning mot sig.

Det är det schweiziska företaget, Handelsgesellschaft, som vill ha 3,2 miljoner kronor av Södra eftersom man anser att Södra inte betalat för allt utfört avverkningsarbete. Företaget vill dessutom ha ersättning för utebliven vinst.

Bolagets ombud, advokaten Volker Tönsfeldt, säger till Sveriges Radio Kronoberg att Södra inte svarat på de kravbrev man skickat och därför var en stämning oundviklig.

Det schweiziska företaget är det senaste i raden av entreprenörer som stämmer Södra efter arbetet med avverkningen i samband med stormen Gudruns härjningar. Tidigare har vi rapporterat om företaget Jobbxtra, som stämmer Södra på 3,3 miljoner.

Handelsgesellschaft skrev avtal med Södra den 19 februari förra året och avtalet gällde till och med januari i år. Nu anser företaget att Södra inte betalat för de fakturor som skickats. Bolaget vill ha betalt för avverkningsarbete, utlagda pengar för diesel och så vill man ha 2,4 miljoner kronor för utebliven vinst. Totalt anser bolaget att Södra ska betala 3,2 miljoner.

Södras chefsjurist Fredrik Berglund säger till SR Kronoberg att han inte kan uttala sig om ärendet eftersom han inte sett stämningen ännu, och han säger att han heller inte sett några tidigare krav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".