Vidingehems styrelse kan tvingas avgå

Krav har väckts på att även Vidingehems styrelse ska avgå. Detta efter de uppmärksammade fallskärmsavtalen i de kommunägda bostadsbolagen i Växjö.  

Det hela har lett till en en strid mellan ledande socialdemokrater och deras partikamrater i bolagsstyrelserna. Som vi tidigare berättat är partierna i kommunledningen överens om att hela styrelsen i bostadsbolaget Växjöhem ska avgå efter det uppmärksammade fallskärmsavtalet med vd: n.

Eftersom att Vidingehem har ett liknande avtal med sin vd så bör även den styrelsen sparkas, anser de ledande socialdemokraterna som därmed vill sparka partikamraten Monica Gustavsson som är styrelseordförande i bolaget.

- Jag känner inte att jag har något stöd, säger Monica Gustavsson. Hon säger också att hon inte vill ha kvar några uppdrag längre för socialdemokraterna om hon sparkas av sina egna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".