Förlust som gladde Växjö Queens

Växjö Queens ligger näst sist och på nedflyttningsplats i Damligan i basket. Det blev förlust också i hemmamatchen mot regerande svenska mästarlaget Visby med 69-54. Men det var en förlust som gladde, för Växjö gjorde en bra match, som ger hopp för framtiden.

-Liket lver, närmast jublade sportchefen Jan Nilsson och var mycket imponerad av sitt lag.
Första perioden vanns till och med av Växjö Queens med 13-11 efter utmärkt försvarsspel. Men så gjorde Visby nio raka poäng i början av andra och det övertaget på sju poäng läppte aldrig Visby. Visselrigen stod det sju minus för Växjö i slutet av tredje perioden men i den issta orkade inte hemmatjejerna riktigt.
Växjö kom till spel med bara sju tjejer och alltså bara två avbytare, Mia Johansson dessutom utfoulad med drygt en period kvar att spela. Klart att det slet på de sex som var kvar.
Tre spelare är skadade och kanske mest märkbart är Nikki Weddles frånvaro - eller var det inte så? För framför allt Ulrica Larsson, poängbäst i Växjö med 18 poäng, tog ett större ansvar och rörelsen i laget var mycket bra så länge man orkade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".