Derbyförlust för Växjö Lakers efter förlängning

Oskarshamn gick segrande ur Smålandsderbyt mot Växjö Lakers - efter förlängning. 5-4 slutade det hela till hemmalaget som var i ledningen bara en gång tidigare under matchen, vid Thomas Gustavssons 1-0.

Innan Torsten Yngvesson kvitterade till 1-1 i första perioden hann Tom Linder i hemmalaget och Mikko Ninikoski med ett slagsmål som renderade i utvisningar. Från och med andra perioden var det Växjölaget g’som anförde i målprotokollet. Christian Jacobsson gjorde 1-2, Torsten Yngvesson 2-3 och Jarno Pikkarainen 3-4 men Oskarshamn kvitetreade varje gång. Den sista gången en och en halv minut före tredje periodens slut genom Fredrik Jonsson, hans andra mål.
2.49 in i sudden death slog Rasmus Ericsson in segermålet för Oskarshamn. Vilket i och för sig betydde att Växjö Lakers trots allt fick en poäng och knappade in den poängen på seriefyran Rögles försprång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".