Växjö Lakers tränare fortsätter inte efter derbyförlust

För femte gången av sex möjliga vann Nybro mot Växjö Lakers i Växjö ishall. 4-2 till Nybro blev det igår i den allsvenska drabbningen. Lakers tappade tre mål på drygt sex minuter efter sin 2-1-ledning i sista perioden. Lakers tränare Joakim Fagervall meddelade sedan att han inte fortsätter i Växjöklubben.

- Familjen har inte riktigt trivts i Växjö och det är anledningen till att jag inte fortsätter i Växjö Lakers utan flyttar, gav Joakim Fagervall som anledning till sitt beslut, som han meddelade Växjö Lakers ledning under måndagen.
Fagervalls fortsättning i Växjöklubben efter två år har stötts och blötts och förhandlats i flera veckor. Klubben har hela tiden varit intresserad av att han honom kvar som tränare men nu får man alltså ge sig ut på jakt, det negativa beskedet från Joakim Fagervall slog ner lite som en bomb i föreningen. Han sa också på måndagskvällen att han inte har en aning vilket lag han ska träna i fortsättningen men att han har ett par anbud.
Samtidigt med Fagervall besked meddelade också Växjö Lakers att man anställt Anders Gustavsson som ny sportchef. Han hoppade av från samma position i Tingsryds AIF för ett halvår sedan.
Det var i alla händelser Växjö Lakers som startade måndagens match klart bäst och Nybros målvakt Christopher Nilstorp hade det svettigt. Men längre än till Mikko Ninikoskis räckte det inte. Andra perioden bjöd mest på haftsigt spel från båda lagen, tycätt för Växjö Lakers del, skadade Jarno Pikkarainen sin ena vad när han täckte ett skott.
Christian Jacobsson, vem annars, gav Växjö Lakers ledningen med 2-1 i början av sista perioden. Men sedan visade Nybro betydligt större villja och Jens Svensson gjorde två av de tre avslutande Nybromålen - köksvägen!

Seger för Troja mot Kristianstad
Den enda måndagsmatchen i division 1 F var Troja-Kristianstad. Efter en svängig tillställning vann Troja till slut med 6-5. 1-0 blev 1-2, blev 4-2, 5-3 och 5-4 innan Thomas Fahlqvist säkrade segern med sitt andra mål. Marcus Eriksson gjorde också två mål, Thomas Augustsson, och Erik Persson varsitt.