Trots hockeyfeber tvingas Lakers damer spela hemmamatch borta

Växjö Lakers Ladies måste spela sin viktiga kvalmatch till SM-slutspelet i Diö i stället för i hemmahallen Växjö ishall, eftersom killarna i J20 spelar seriematch samtidigt.

Aldrig tidigare har damhockeyn varit så het som nu. Efter de svenska tjejernas framgångar i OS, med ett par miljoner TV-tittare, förstasidor och skrällrubriker har damlandslaget fått ett rejält erkännande. Och en enad expertkår talar nu om stora satsningar på damhockeyn inför framtiden.

Men vardagen långt ifrån kamerablixtrar och hyllningsrop är för många av de tjejer som spelar hockey i Sverige en helt annan.

Division-1-laget Växjö Lakers Ladies till exempel, som på tisdagskvällen spelar kval till SM-slutspel, har fått flytta sin viktiga match från hemmaarenan i Växjö till Diö, eftersom killarna i J20 spelar seriematch.

Lagledaren i Växjö Lakers Ladies, Mats Henriks, tycker det är synd att klubben inte slår mynt av de framgångar som varit.

Växjö Lakers kanslichef Peter Ländell säger till SR Kronoberg att de försökt byta speldag både för killarna och tjejerna, men att det inte gått, och eftersom killarna hade bokat hallen sedan länge var det de som fick stanna kvar.