Pedofil får pengar till nya kläder

När den 58-årige pedofilen stod inför rätta i Växjö tingsrätt utsattes han för en hämnd. Alla kläderna klipptes sönder.

Och efter att ha tvingats ha samma kläder i närmare två månader ska han nu få ekonomisk hjälp av socialen för att kunna köpa nya kläder. Det har länsrätten beslutat.

Mannen, som kommer från Markaryds kommun, dömdes nyligen för grovt sexuellt övergrepp mot barn och det var under rättegången som han fick alla sina kläder sönderklippta, underkläderna undantagna.

För att klara av att köpa nya kläder har han vänt sig till socialförvaltningen i sin hemkommun och begärt ett bidrag på 4 000 kronor för att kunna köpa nya kläder.

De kläder som han har, de enda han använt sedan han greps den femte januari,  har börjat lukta illa.

Socialen i Markaryds kommun har nekat honom bidrag. Fel, anser länsrätten som nu tvingar kommunen att betala ut pengarna.

Det var i januari som mannen greps och åtalades senare för övergrepp på sin 12-årige styvson.

Växjö tingsrätt skriver i sin dom att det i vart fall är klarlagt att pojken utsatts för sammanlagt tio övergrepp.

Styvpappan själv har erkänt sexuellt ofredande, men nekar till övriga anklagelser.

Tingsrättens bedömning är att det handlar om grovt sexuellt övergrepp mot barn, bland annat för att pojken utsatts för upprepade övergrepp, för att pojken befunnit sig i en särskilt utsatt situation, och för att styvpappan hotat pojken att hålla tyst om övergreppen.

Styvpappan åtalades även för våldtäkt mot barn, men det åtalet ogillades av Växjö tingsrätt, eftersom uppgifterna om den påstådda våldtäkten är vaga.

Men tingsrätten var inte enig i sin bedömning. Rådmannen och en av nämndemännen ville döma styvpappan för våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn.

Styvpappan dömdes till ett och ett halvt års fängelse och ska även betala 50 000 kronor i skadestånd till den 12-årige styvsonen.

Efter rättegången mot mannen blev han försatt på fri fot och det var när han kom hem som han upptäckte att alla hans kläder var sönderklippta - förutom underkläder och strumpor.

I sitt överklagandet till länsrätten säger mannen att han inte har lust att sätta sig i tvättstugan i bara underkläderna för att tvätta sin enda uppsättning byxor och skjortor.