Just nu

Riksdagsledamöter från länet välkomnar mail-mannens uppsägning

Den medarbetare på socialdemokraternas partihögkvarter som ligger bakom en mejlkampanj som smutskastat moderatledaren Fredrik Reinfeldt, har sagt upp sig.

- Skönt att han tog det här beslutet, det här beteendet är fulständigt oacceptabelt, säger två av de socialdemokratiska riksdagsledamötena från Kronobergs län Tomas Enerot, och Lars Wegendahl om hans beslut.

Det var på torsdagen som det blev det känt att en medarbetare på Socialdemokraternas högkvarter i Stockholm i en email-kampanj förtalat och smutskastat moderatledaren Fredrik Reinfeldt och hans familj.

Både Lars Wegendahl och Tomas Eneroth ser allvarligt på det som hänt och Tomas Eneroth menar att mannen kunde ha avskedats om han inte frivilligt lämnat partiet.

- Det här kan vara en anledning att säga upp någon, säger Tomas Eneroth.

Det här är bara en i raden av pinsamma händelser för Socialdemokraterna det senaste året. Ungdomsförbundet SSU har anklagats för fiffel med sina medlemslistor och SSU:s ordförande misstänks nu för våld mot tjänsteman efter ett bråk med en vakt under en krogrunda. Och så anklagas partisekreteraren Lars Danielssons ha ljugit i KU-förhören, om vad han egentligen gjorde dygnet efter tsunamin.

Carina A Elgestam, som även hon är socialdemokratisk riskdagspolitiker från länet, säger att allt det här självklart ger negativ bild av partiet. Men hon tror ändå inte att det kommer leda till att socialdemokraterna förlorar väljare i höstens val.

- Jag tror människor kommer tänka på det här kortsiktigt, men på lång sikt tror jag inte det har någon betydelse, säger hon.