S-tjänstemannen ber om ursäkt

Tjänstemannen som spridit skandalmejl om moderatledaren Fredrik Reinfeldt ber nu om ursäkt.

”Jag vill be Fredrik Reinfeldt med familj, moderaterna och också mina partivänner i socialdemokraterna om ursäkt”, skriver han i ett brev till nyhetsbyrån TT. 

Den socialdemokratiske riksdagsmannen från Kronobergs län, Tomas Eneroth, sitter i partistyrelsen som sammanträtt i dag för att diskutera mejlkampanjen mot moderatledaren.

- Det tjänstemannen gjort är helt oacceptabelt, säger Tomas Eneroth till Sveriges Radio Kronoberg.

Tjänstemannen, som varit anställd på partihögkvarterets kommunikationsavdelning sedan 1999 och sysslat med opinionsanalys, valde i dag att säga upp sig själv.

Enligt ett brev, som han skickat till TT, tar han själv på sig hela ansvaret för förtalskampanjen.

Han skriver:

”Jag förstår nu att min metod naturligtvis var djupt omoralisk och stred mot de policys och regler som finns på arbetsplatsen. Jag gjorde det för att tipsa journalister om rykten jag snappat upp, det skulle jag naturligtvis inte ha gjort. Detta var mitt eget initiativ och jag gjorde det på eget bevåg. Det är helt fel sätt att bedriva politisk verksamhet. Jag agerade mycket omdömeslöst och är uppriktigt ledsen för det”, skriver han och fortsätter:

”Därför tar jag som anställd tjänsteman den yttersta konsekvens och säger upp mig från min anställning. Jag kommer inte att ge några ytterligare kommentarer till media, eftersom jag behöver tid för att reflektera.”