Misstänkt för mordet i Vislanda gripen

Den 30-årige polske man som misstänks för mordet på 39-årige Robert Czarkowski i Vislanda förra julen, greps på torsdagsförmiddagen i sin bostad i Goleniow i norra Polen.

Mannen har varit efterlyst sedan i slutet av januari, och har nu begärts utlämnad till Sverige. Och först efter det att han kommit till Sverige, vilket beräknas ta några veckor, kan han förhöras av svensk polis. Men bland utredarna tycker man att bevisläget mot honom är gott.

Från att 30-åringen blev internationellt efterlyst tog det en månad innan han kunde gripas hemma i sin bostad i staden Goleniow i norra Polen.

Mordet skedde i julhelgen förra året i en lägenhet i centrala Vislanda. Två polska medborgare bodde där, den ene hittades mördad efter att ha misshandlats med trubbigt våld mot huvudet. Och det tog tog tid innan polisen kunde identifiera offret. Misstankarna riktades dock snabbt mot den andra mannen som bott i lägenheten, han som nu gripits.

Robert Loeffel, som är informationsansvarig på Kronobergspolisen, anser att utlämningen från Polen inte ska vara några problem, det handlar bara om formaliteter.