Trafikkaos på E 4 utanför Ljungby

Det rådde trafikkaos på E 4 i södra Småland på torsdagskvällen. Tre olyckor inom kort tid gjorde att trafiken fick stängas av i båda riktningarna i höjd med Hamneda söder om Ljungby.

- Vi har suttit i kö i tre och en halv timma nu, berättar Lennart Strömwall från Värnamo. Vi har sett att vissa vänt om och kört mot körriktningen. Det är ju inte så bra.

Först var två långtradare och en personbil inblandade i krock norr om Lagan. Då blev det totalstopp i norrgående körriktning.

En stund senare var det dags igen. Då ställde sig en långtradare lastad med jordnötter tvärs över E 4 och blockerade all trafik strax söder om Ljungby. Slutligen voltade en personbil söder om Hamneda. Den kvinnliga bilföraren fördes till Ljungby lasarett.

-Hur det gick för henne vet vi ännu inte, säger länsvakthavande Fredrik Svärd vid Kronobergspolisen.

Han betecknar situationen på E 4 som kaotisk, med milslånga köer. Polisen försöker så gott det går att leda trafiken förbi olycksplatserna på alternativa vägar. Men dessa är inte snöröjda och snön vräker ner.

Han uppmanar alla att lyssna på trafikradion, där besked om läget ges.

-Det börjar lätta lite nu, sade han vid 20-tiden. Men det kommer att vara problem hela natten mot fredagen. Bärgningen av långtradarna kommer att ta lång tid.

SR Kronoberg/(TT)