Snön i vägen för idrottsklubbar

Den tuffa vintern ställer till det för länets idrottsklubbar. Under april månad ska dom flesta av våra fotbollslag spela sina första matcher, men oron är stor hos många klubbar för att många planer inte kommer att vara spelbara då.

Som vi berättat tidigare i nyheterna tvingas nu allsvenska Öster att fly till Italien en extra gång för att kunna träna på gräs inför den allsvenska premiären. Men även Östers första hemmamatch den 10:e april är i fara.

- Det finns inga garantier för att Värendsvallen kommer vara tillräckligt torr tills dess, säger fritidschefen i Växjö kommun. Lars-Evert Ekman.

Och fotbollsordföranden i division 3-klubben Växjö Norra, Kent Petersson tror att samma sak gäller för Gamla Värendsvallen

- Jag är tveksam till att vi kommer kunna spela vår premiärmatch här, och jag är även orolig för att vi inte kommer kunna träna utomhus fram tills dess, säger han.

Även på Lagavallen i Ljungby ser det illa ut. Ljungby IF har sin division 2-premiär i mitten av april och enligt Nisse Gustavsson som är biträdande anläggningschef i Ljungby så är det mycket osäkert om Lagavallen är okej tills dess. Ljungby IF kollar nu därför upp möjligheten att få spela på den konstgräsplan som finns ijämte Lagavallen.

Vädret var ett problem för klubbarna även våren 2005. Trots att det inte alls var så mycket snö som i år så tvingades till exempel Växjö bollklubb spela sin första match inne i Tipshallen. Och Kent Petersson är orlig för att det blir så för Växjö Norra i år.

- Men det hoppas vi verklgien inte, hellre flyttar vi fram premiärmatchen någon vecka, säger han.