Dubbla förluster i division 3-fotbollen

Både Växjö Norra och Markaryd förlorade sina premiärmatcher i sina respektive division 3-serier på fredagen. Växjö Norra föll på bortaplan mot Kristianstad-laget VMA med 2-1. Markaryd förlorade hemma på Skärsjövallen mot Åstorp med 3-2.

Växjö Norra gjorde ledningsmålet i den första halvleken mot VMA genom Patrik Shultz. Men efter halvtid var inte Norra-spelarna på tå och VMA kunde göra både kvitterings- och ledningsmålet vilket alltså sedan visade sig bli segermålet. Båda målen var två kanonskott som inte Norra-målvakten Peter Kennfors kunde göra något åt. Det var också hård blåst nere i Skåne och det ställde till det för de bägge lagen, men hemmalaget visade sig tackla den situationen bäst.

- Vi sa i paus när vi hade ledning att vi skulle vara på tå i andra halvlek, men VMA fick ett litet grepp och utrymme och fick dessutom iväg två kanonskott som det blev mål på, sa Norra-tränaren Peter Magnusson efter matchen.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".