Hård kritik mot ledande växjöpolitiker

Kommunstyrelsen i Växjö får hård kritik i en ny revisionsrapport för brister i sitt sätt att styra och följa upp den egna verksamheten.

Kritiken är framför allt hård när det gäller styrningen av den nybildade enheten Arbete & Utveckling, som har ansvaret för bidragstagare och arbetslösa. Den är undermålig och här krävs det snabba förändringar, anser revisorerna.

Arbete & Utveckling lyder under kommunstyrelsen och har ett hundratal anställda och en budget på drygt 100 miljoner kronor. Uppdraget som enheten fått är att halvera antalet bidragstagare. Men under 2005 överskreds budgeten för försörjningsstödet med tio miljoner kronor.

-Jag tycker resultatet har blivit sämre än vad det var innan. Vi har inte fått ner bidragskostnaderna, och man har inte fått människor i arbete som det var sagt. Man kan inte sköta det här så svajigt som kommunstyrelsen har gjort, säger Katarina Brännström (m), som är kommunrevisorernas ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".