23-åring dömd för barnvåldtäkt

En 23-årig man från Växjö kommun dömdes idag till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn och övergrepp i rättssak.

Det var i november ifjol som mannnen hade samlag med den blott 13-åriga flickvännen. De två hade varit tillsammans ett tag men flickan ville inte ha sex, trots det tvingade mannen till sig det vid det aktuella tillfället. Hon berättade vad som hänt för en kamrat och fick mardrömmar om det hon utsatts för. Till slut var det skolsköterskan som ringde till polisen.

Domen gäller också övergrepp i rättssak. För två månader sedan körde 23-åringen och hans mamma iväg med ett vittne i bil. Anledningen var att tala om för vittnet vad hon skulle säga i rättegången och därmed fria 23-åringen. Han hade till och med skrivit ner det tänkta vittnesmålet ord för ord. Båda fälldes därmed för övergrepp i rättssak, mamman dömdes till sex månaders fängelse.

Mannen har hela tiden nekat till våldtäkt men har erkänt sekuellt övergrepp mot barn. Han och mamman ska betala sammanlagt 95.000 kronor till 13-åringen och vittnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".