Inga mål men en poäng för Öster

Ö-lagen i Allsvenskan i fotboll Öster och Örgryte gjorde inga mål vardera men fick en poäng vardera i femte omgången av årets serie. En förväntad Österseger mot sistalaget i tabellen ÖIS blev alltså inte av, delad pott var rättvist i matchen på Värendsvallen.

Öster började matchen klart bäst och laget hade bäst spel och flest målchanser första halvan av första halvlek. Bäst chans hade onekligen helt frispelade Freddy Borg men hans skarvliknande avslut rann förbi den bortre stolpen. Resten av halvleken gick till Örgryte utan att Göteborgslaget fick till någon riktigt het möjlighet.
Efter pausen var det Örgrytes match i nästan en hlvtimma och Öster målvakt Robert Veselovsky fick briljera med ett par-tre effektiva utboxningar när det var som mest tryck på Östers mål. Men Örgryte verkade tröttna och Öster fick till ett par bra möjligheter ytterligare, Pär Cederqvist hade en bra nick i utsidan av ena stolpen och inhoppande Ingemar Teever hade ett nickläge nära mål men lyckades inte få till ett avgörande.
Lite drygt 3.600 åskådare fanns på Värendsvallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".