Folkets vilja - stoppa trådlös utbyggnad

Riksdagskandidaten Gunilla Axberg från Folkets Vilja kräver stopp för utbyggnaden av det trådlösa samhället. Det är alltför riskfyllt, anser hon.

Växjöbon Gunilla Axberg är en av länets riksdagskandidater inför hösten val.
Hon ställer upp för det nybildade partiet Folkets Vilja som i dag har en enda fråga på agendan. Den frågan är att stoppa utbyggnaden av det trådlösa samhället, tills hälsoriskerna med strålningen är helt utredda.
- Jag anser att Folkets Vilja behövs eftersom att det verkar som om myndigheter och politiker inte lyssnar på oss medborgare när vi försöker undvika att får 3G master i vår närhet, säger hon.

Oerfaren
Gunilla Axberg år en 59 årig tvåbarnsmamma som är arbetslös sedan ett par år tillbaka. Hon är helt politiskt oerfaren men hoppas nu på att nästa jobb blir en plats i riksdagen.
– Oron för all ny teknik och vad strålningen kan innebära för hälsan är en fråga som engagerar, säger hon.

Oro
Det är också den oron som det nystartade missnöjespartiet Folkets Vilja spelar på inför valet.
Framförallt vill partiet stoppa den snabba utbyggnaden av nya mikrovågsbaserade kommunikationssystem som till exempel bredband, 3G och polisen nya kommunikationssystem TETRA/Rakel.

Lennart Ernstsson
lennart.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".