Anton Åkesson svensk mästare

Dänningelanda BTK:s Anton Åkesson blev på söndagseftermiddagen svensk mästare i bordtennis. Åkesson vann tillsammans med Söderhamns Viktor Brodd dubbeln för 15-åringar. 

Turnerningen spelades i klassiska Eriksdalshallen i Stockholm och några av landets mest talangfulla 12 och 15-åringar fanns på plats. Dänningelandas Anton Åkesson spelade både singel och dubbel och det var i det sistnämnda som det gick riktigt bra.

Svensk mästare
I dubbelfinalen spelade Åkesson tillsammans med Söderhamns Viktor Brodd och de ställdes mot Mattias Översjö, Mariedal, och Kristian Karlsson, BTK Rekord. Efter en spännande kamp blev det alltså till slut seger för Åkesson/Brodd.

- Det känns bra. Jag kan inte riktigt förstå det ännu, men det är helt underbart, sa en glad Anton Åkesson till SR Kronoberg efter finalen.

Fler framgångar för länet
Förutom att han blev svensk mästare i dubbel gick även Anton Åkesson till 1/8 delsfinal i singelturneringen. I dubbeln för 15-åringar blev det även kronobergskt på bronsplats när Dänningelandas Simon Nilsson spelade tillsammans med Rickard Magnarsson, Malmö.

I F12 och P12-klasserna tog sig Dänningelandas Lisa Rydén och Kristoffer Kristensson till huvudturneringen och var bland de 32 främsta. BTK Frej trion Jesper Hjelmer, Johannes Källberg och Simon Andersson tog sig alla till 16-delsfinal i P15-singeln.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista