Fjärde raka förlusten för Öster

De regerande svenska mästarna Djurgården vann den allsvenska fotbollsmatchen på Värendsvallen med 3-0 på söndagen. Matchen var den sista innan VM-uppehållet.

Redan innan matchen ens hann starta började problemen för Öster. Målvakten Björn Stringheim fick lämna återbud en timma innan avspark på grund av magsjukdom vilket gjorde att Robert Veselovksy vaktade målet och unge talangen Robin Malmkvist fick hoppa in på avbytarbänken. Backen Emin Nouri var drabbad av samma åkomma som Stringheim och kunde inte heller medverka i laget.

Veselovsky skadad - Malmkvist inbytt
I den 8:e minuten i första halvlek gjorde gästande Djurgården 1-0 efter ett passivt Österförsvar. Tobias Hysén nätade för Djurgården när han enkelt överlistade Veselovsky och placerade bollen förbi densamme. Bara 5 minuter senare ökade sedan Djurgården på sin ledning till 2-0. Bakgrunden var ett skott som Robert Veslovsky borde ha tagit, men istället tappade ut bollen till en framrusande Jones Kusi Asare som enkelt kunde peta in returen. I samma situation skadade sig Östermålvakten Robert Veselovsky och fick bäras ut på bår med uppenbara smärtor i nacken. Öster tvingades byta och in kom 19-årige tredjemålvakten Robin Malmkvist.

Matchen punkterades
I den 37:e minuten kom sedan matchens sista mål. Återigen var det Jones Kusi Asare som gjorde målet som betydde 3-0 och att matchen var avgjord. Östers försvarsspel tillika anfallsspel lyste med sin frånvaro medan spelet på mittfältet vid vissa tillfällen höll godkänd klass. Nu väntar VM-uppehåll för Öster och enligt tränaren Lasse Jacobsson väntar hård träning efter den skrala inledningen på den Allsvenska comebacken där laget bara har tagit 5 poäng på 9 matcher och ligger näst sist.

- Vi måste rätta till en del saker och bli bättre på för att utvecklas men jag tycker ändå att spelmässigt är vi lika bra som Djurgården i den här matchen. Vi kommer köra hård träning i 4 veckor under uppehållet för att klara av de sista 17 matcherna, sa Östertränaren Lasse Jacobsson till SR Kronoberg.

Och för att åstadkomma förändringar i laget tills Allsvenskan startar om efter VM kan det bli aktuellt för Öster att jaga nya spelare säger Lasse Jacobsson.

- Det är inget som säger att det inte blir förändring när Allsvenskan startar om. Det är troligt att truppen kommer se annorlunda ut. VI måste förstärka på en del ställen, till exempel på forwardssidan där vi bara har gjort 3 spelmål på nio matcher.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista