Historisk seger för Rydaholm

Så kom den, Rydaholms första seger på hemmaplan i division 2. Linköping besegrades nämligen med 3-1 på Kungshall i den som det blev historiska matchen. Vinsten var helt klar, Rydaholm gick fram till 3-0-ledning och Linköpings reducering kom inte förrän i sista matchminuten.

Inte helt oväntat var det skyttekungen Dennis Martinsson som visade Rydaholm vägen mot triumfen. Han gjorde själv både 1-0 och 2-0, då hade andra halvlek knappt hunnit starta. Dessutom spelade han fran Ivan Vasilj till 3-0-målet efter att helt sonika snott bollen från en moståndare.
Jublet var stort bland de knappt 300 på läktaren på Kungshall, regnet spelade inte så stor roll när raketlaget vann för första gången inför sin hemmapublik i tvåan. I och med segern hoppade Rydaholm upp till åttonde plats i tabellen och fick dessutom välbehövligt självförtroende, nykomling som man trots allt är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista