Fotbollslandskamp med Nouri i Växjö på onsdag?

Hastigt och lustigt kanske det blir fotbollslandskamp i Växjö nu på onsdag. Det är U21-landskampen mot Polen som inte kan spelas på Fredriksskans i Kalmar som planerat. Ola Rydén är klubbdirektör i Öster.

Blir det Sverige-Polen i Växjö på onsdag, så kommer en av förbundskaptenerna för U21-landslaget hem tilll sin gamla hemmaarena, Jörgen Lennartsson började ju sin karriär i Öster och Växjö. Anledningen till att Fredriksskans inte blir spelbar är det myckna regnandet, i torsdags fick ju cupmatchen Kalmar FF-AIK avbrytas på grund av vattensjuk plan och sedan dess har det fortsatt regna.
Budet har alltså gått till Växjö och Östers IF att arrangera landskampen, ett bud som kom under söndagens eftermiddag. Därför är det ännu för tidigt att säga om Växjö och Östers IF kan ta arrangemanget, Östers klubbdirektör Ola Rydén hoppas kunna ge besked under söndagskvällen eller måndagens förmiddag.
Under söndaen blev det också klart att Östers back Emin Nouri kallats in till den svenka U21-truppen eftersom Sundsvalls Mikael Lustig lämnade återbud. Emin Nouri fanns med i U21-landslagets läger i just Växjö i vintras men har sedan varit aktuell för någon uttagning. Inte förrän nu, kanske får han göra landslagsdebut på sin hemmaplan, Värendsvallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista