Stark spurt gav Älmeboda/Linneryd segern

Genom en fantastisk slutspurt vann Älmeboda/Linneryd sin fjärde matchen i division 3-fotbollen. Med bara drygt fem minuter kvar att spela mot Oskarshamn vändes underläget 0-1 till seger med 3-1.

Halva första halvlek var spelad när gästande Oskarshamn tog ledningen och hemmagrabbarna såg ut att få en svår uppförsbacke. Lite hjälp på vägen fick man i andra halvlek när en Oskarshamnspelare lyckades meja ner två hemmaspelare med bara några få minuters mellanrum och blev utvisad.
Men det dröjde till matchminut 41 i andra halvlek innan Älmeboda/Linneryd lyckades kvittera, Martin Gustavsson målskytt. Tre minuter senare gjorde Erik Svensson och liksom för att dokumentera kämpainsatsen klämde Per Karlsson in 3-1-målet på tilläggstid. Nykomlingen Älmeboda/Linneryd är tabelltrea.
Hemmalaget spelade i sorgband för att hedra den i veckan bortgångne fotbolls- och domarprofilen Pelle Lundqvist. Dessutom hedrade man honom med att vinna efter en viljeinsats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista