Klart för landskamp i Växjö

Efter bara några timmars funderade tackade Östers IF och Växjö kommun ja till att ta över U21-landskampen mellan Sverige och Polen med bara tre dagars varsel. På onsdag spelas matchen på Värendsvallen eftersom Fredriksskans i Kalmar är för vattensjuk.

Söndagseftermiddagen innebar bråda timmar för Östers ledning, efter Svenska Fotbollförbundets förfrågan om att ta över landskampsarrangemanget. Värendsvallens chef Björn Hedberg sa ja, planen hinner gott och väl repaperas eftersom Allsvenskan har uppehåll.
Från Östers sida ville man se om man hann båda upp resurser för att klara arrangemanget och dessutom försäkra sig om att det ekonomiska ska gå ihop. Allt klaffade efter fem-sex timmars jobb.
Dessutom fick Österbacken Emin Nouri rycka in i U21-truppen på söndagen efter ett återbud. Han fanns med i landslagets trupp på ett läger i just Växjö tidigare i år men har sedan inte varit uttagen.
För den ene av de svenska förbundskaptenerna blir det samtidigt en återkomst till uppväxtstaden: Jörgen Lennartsson började sin karriär i just Öster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista