Klüft tillbaka i hetluften i helgen

Carolina Klüft gör comeback i Österrike i helgen, efter över ett halvårs frånvaro från tävlingsbanorna. Friidrottsstjärnan från Växjö, som varit skadad en längre tid, ska tävla på favoritarenan i Götzis.

- Det ska bli jätteskoj att börja tävla och jag tror inte det är några problem att man skulle vara ringrostig, utan det blir en kick man får av att bara komma dit, säger Carolina Klüft till SR Kronoberg.

Skadebekymren för Carolina Klüft började för över ett halvår sen, och i samma veva bestämde sig friidrottsstjärnan för att avstå hela inomhussäsongen. Ett uppmärksammat och omdiskuterat beslut, framför allt i media.

Men hon har inte legat på latsidan, utan har i stället kunnat träna mer än någonsin - och det har gett resultat, säger hon.

Men frågan är om Carolina Klüft kan fokusera helt och fullt på tävlingscomebacken i österrikiska Götzis i helgen, eller om skadeproblemen blivit ett irriterande hjärnspöke.

- Man kan inte går runt och oroa sig, utan jag får vara positiv och ta en gren i taget och fokusera precis som vanligt, säger Carolina Klüft till SR Kronoberg.

Det stora målet i år är som bekant friidrotts-EM på hemmaplan i Göteborg. Äventyret kör igång i augusti. Men innan dess är det alltså comeback för Carolina Klüft i helgen, en tävling på ett av hennes favoritställen på jorden.

Maria Carlström
maria.carlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".