Regntrötta svenskar letar solresor

De senaste veckornas dåliga väder har gett resebolagen ett rejält uppsving. På Ving till exempel har försäljningen av solresor ökat med 20 procent jämfört med samma period förra året.

Solsken, ljumma vindar och inbjudande havsvatten är något som många av oss längtar efter just nu. Och det här märker resebolagen av extra mycket just nu.

På Ving har försäljningen ökat med 20 procent jämfört med motsvarande period förra året. Och på Resia i Ljungby har man sålt betydligt fler sista-minuten-resor än i maj förra året, säger ägaren Fredrik Koch till SR Kronoberg.

Och Charlotte Axelsson, som arbetar på Vings kontor i Växjö, fick gå in och jobba på sin lediga dag på klämdagen på fredagen, och hade fullt upp att göra.

De populäraste resemålen, enligt flera resebolag, är de gamla klassikerna Mallorca och Kreta. Även Kanarieöarna och Turkiet lockar många regntrötta svenskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".