100 nya jobb jobb till Braås

Volvo i Braås kommer att nyanställa 100 personer inom något år. På sikt kan verksamheten expandera ytterliggare. Anledningen är att marknaden för dumprar expanderat i framförallt Kina och Ryssland.

Under de senaste månaderna har Volvo i Braås nyanställt 50 personer till produktionen och nu ska man anställa ytterliggare 100 personer.  

Kina
Marknaden för dumprar expanderar ytterligare och det är därför Volvo väljer att expandera. De nya marknaderna finns i Ryssland och Kina.
Just från Kina fick man en pilotorder på 36 dumprar för bara en månad sedan.
- Det var en första inbrytning i Kina. Om det fungerar bra är vi övertygade om att vi kommer få följdorder och även nya kunder i Kina. Så det här är en intressant inbrytning på en ny marknad, säger Yngve Rosén.

Fler jobb
Produktionen kommer att öka med 60 procent räknat från i fjol fram till om ett drygt år. Företagets långtidsprognos fram till år 2015 pekar också på fortsatt expansion. Om ytterliggare några få år räknar Volvo med fler nyanställningar.
- Det går upp och ner. Vi förväntar oss en nedgång kanske 2008 eller 2009. Men vi kommer nog inte drabbas eftersom att vi tagit oss in på nya områden som kommer kompensera på de områdena. Vi ser ljust på framtiden, säger Yngve Rosén.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".