Babyboom på Växjö BB i sommar

I sommar blir det babyboom på BB i Växjö.

I juli beräknas 140 förlossningar, nästan 40 fler än i juli förra året.

Avdelningschefen på BB i Växjö Ingegerd Johansson säger i en kommentar att man aldrig kan veta exakt, men att det ser ut att bli en ökning på 20 till 30 bebisar per månad under sommaren, jämfört med tidigare somrar.

Personalfrågan på BB under sommaren är i stort sett redan löst, främst genom personer som gått barnmorskeutbildningen och sjuksköterskeelever som vikarierar som undersköterskor - och även en del från bemanningsföretag.

I juni beräknas 132 förlossningar, i juli 140 och under augusti 128 stycken. Och det här alltså en ökning jämfört med tidigare somrar. I till exempel juli förra året var det 101 förlossningar.

Verksamheten på BB i Växjö ser likadan ut under sommaren som resten av året, säger Ingegerd Johansson. Och det handlar om lugna dagar som plötsligt kan bli hektiska och även om mer intensiva perioder.

maria.carlström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".