Långa köer på apoteket i centrala Växjö

Väntetider på uppemot en timme, ibland ännu längre, för att få ut sin medicin - det får apotekskunder i centrala Växjö stå ut med just nu.

Långa köer och väntetider på omkring en timme har blivit vardag på apoteket inne på Linnégallerian i centrala Växjö.

Under de senaste veckorna har kundtillströmningen ökat med 25 procent, samtidigt som bemanningen ser ut som vanligt. En bemanning som redan innan var låg, på grund av sjukskrivningar.

I måndags var det dessutom stora tekniska problem på det berörda apoteket, enligt Apotekets presschef Andreas Roselius. Datasystemet fungerade inte och därför var personalen i stället tvungen att ringa de läkare som skrivit ut recepten.

Den låda som man tidigare kunde lägga receptet i, för att komma tillbaka några timmar senare och hämta medicinen, den finns inte heller kvar längre. Alla måste i stället köa för att lämna fram receptet i handen på personalen.

En ny tjänst ska enligt presschefen Andreas Roselius tillsättas på apoteket i juli, för att man ska få ordning på väntetiderna. Men han säger också att det troligtvis kommer dröja ett tag innan kunderna märker av någon förbättring.

Maria Carlström
maria.carlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".