Åsedarånare fick fem års fängelse

Det blev fem års fängelse även för den 25-åring från Moldavien, som tillsammans med en tidigare dömd man, rånade en livsmedelsbutik i Åseda i april.
Vid rättegången i maj fick den yngre av dem sin dom på fem års fängelse, men den äldre skulle genomgå rättspsykiatrisk undersökning innan straff meddelades. Undersökningen visar att mannen inte begick rånet under allvarligt psykisk störning och att det därmed inte finns något hinder för att döma honom till fängelsestraff, skriver tingsrätten i domen. Männen ska också tillsammans betala ett skadestånd på 123 000 kronor till den rånade livsmedelshandlaren. Båda männen dömdes till utvisning efter avtjänat straff och får inte återvända före 2012. Vid rånet var de två männen maskerade och misshandlade butiksägaren, som fick allvarliga skador efter upprepade slag av ett järnrör mot huvudet och kroppen. Rånarna fick med sig en väska med omkring 45 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".