För varmt på länets bussar

Temperaturer på över 30 grader är inte något ovanligt på bussarna i Växjö stadstrafik och nu ska bussbolaget Connex sätta sig ner med personalorganisationerna för att försöka hitta en lösning.

Det finns inte några lagar som säger hur varmt det som mest får vara på en buss och arbetsmiljöverket säger till Sveriges Radio Kronoberg att det viktiga är att chaufförerna får regelbundna pauser i värmen eftersom värmen påverkar uppmärksamhet och koncentrationen.

På Connex är man medveten om att chaufförerna har det jobbigt i värmen och Marcus Isaksson som är platschef för Connex Kronoberg säger att alla bussar som nu köps in ska ha AC. Idag är det bara 4 av totalt 24 bussar som har AC och när alla bussar är utbytta kan man inte svara på.

Efter att Sveriges Radio Kronoberg uppmärksammat frågan kommer nu Marcus Isaksson att ta kontakt med peronalrepresentanterna för att diskutera frågan och en möjlig lösning.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".