Stor om- och tillbyggnad av Älmhults brandstation planeras

I september 2008 ska den planerade om- och tillbyggda brandstationen i Älmhult stå klar. För sammanlagt 25 miljoner ska en så kallad ledningscentral byggas och själva brandstationen förbättras på flera punkter.

Bland annat uppfyller inte stationen moderna arbetsmiljökrav på flera områden. Det säger ställföreträdande räddningschef i Älmhults kommun Mikael Jönsson.

Om- och tillbyggnaden av brandstationen beräknas ta hälften av de 25 miljonerna i anspråk och omfattar bland annat omkring 800 kvadratmeter fördelade på två plan.

Det handlar om en stor investering för kommunen , även om man räknar med ett statsbidrag på drygt 7 miljoner. För en ny mast för radio kommunikation och utalarmering för 1,2 miljoner har politikerna sagt ja till att upphandlingen påbörjas, men för huvuddelen av investeringen blir det en mer komplicerad process innan upphandlingen kommer igång.

Den andra halvan av de 25 miljonerna ska bekosta en modern ledningscentral, nåt som Mikael Jönssin menar att det finns ett stort behov av.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".