Unga Växjöidrottare ska tävla inför EM-publik

Friidrotts-EM i Göteborg närmar sig. Men det är inte bara dom etablerade stjärnorna som ska tävla där. För inför EM-publiken ska även en lagtävling för unga friidrottstalanger avgöras, den så kallade Energikampen. IFK Växjö har kvalificerat sig dit, och femtonåriga mångkamparen Elin Falegård är en av dom ska tävla då.

Mångkamparen Elin Falegård är alltså en av dom femton unga talanger som ställer upp för IFK Växjö i Energikampen i augusti. Under tre dagar ska hon åoch lagkompisarna tävla mot andra svenska ungdomar i olika friidrottsgrenar - som häck, höjd, längd, kula och diskus. Slutfinalen är en stafett som alltså kommer att springas på Ullevi, inför välfyllda läktare.

Men vilka i laget som ska springa då, det avgörs senare i sommar. Elin Falegård gillar att tävla och hon hoppas att hon blir en av dom.

Det var när hon som nio-tioåring såg en av dom svenska stora stjärnorna som hon bestämde sig för att börja med friidrott.

Och hon tror inte att en stor publik kan få henne att springa fortare, men däremot att hon blir mer fokuserad och taggad att göra sitt allra bästa. Och att springa på samma banor som Europas största och bästa friifrottare känns helt klart extra motiverande, säger hon.

Emma Cajnerud

emma.cajnerud@sr.se