Fullt upp på universitetet då antagningar överklagas

Nu har antagningsbeskeden till högskolor och universitet kommit och på antagningsenheten vid Växjö universitet är det fullt upp. Många ringer och har frågor kring sin utbildningsplats och andra överklagar sitt antagningsbesked, men få får igenom dem.

Peter Citron är antagningschef vid Växjö universitet och menar att orsaken till överklagandena, ofta är att den sökande inte vet vilka behörigheter det är som gäller.

I år har det än så länge kommit ett 20-tal överklaganden till antagningsenheten vid Växjö universitet, men man räknar med att det kommer ungefär lika många till. Främst kommer överklaganden från utländska studenter som har en annan typ av utbildning, men även en del svenskar är missnöjda med hur man bedömt ens behörighet. Det är väldigt sällan som överklagandena faktiskt går igenom men Peter Citron tycker ändå det är viktigt att man hör av sig om man är osäker.

Men överklagandena upptar en relativt liten tid av arbetet, i alla fall om man jämför med alla telefonsamtal som strömmar in till antagningsenheten.

Under nästa vecka kommer antagningsbeskeden från det andra urvalet och sen återstår bara några veckor innan de nykomma studenterna ska vara på plats.

Martina Knutsson
martina.knutsson@sr.se